X edició de la Barcelona Global Energy Challenges

  • Imprimeix
  • RSS

La jornada ha esdevingut ja una cita obligatoria en els calendaris d’esdeveniments internacionals d’energia a Catalunya

19.06.2015

Experts d’universitats i centres d’investigació a més d’empreses s’han reunit a la X edició de la Barcelona Global Energy Challenges per presentar els reptes i les solucions energètiques que s’hauran d’afrontar en els propers anys. La jornada, organitzada pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Fundació b_TEC, l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i el Centre d’Innvocació i Tecnologia  de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT-UPC), s’ha celebrat el 18 de juny a l’auditori de la Torre de Telefònica, prop del futur Campus Diagonal-Besòs.

A diferència d’altres edicions, enguany la jornada ha començat amb un resum de les nou edicions anteriors, a través del qual hem conegut l’evolució dels reptes energètics d’aquests últims anys. A continuació, les sessions plenàries han tractat temes tan cabdals com ara el descobriment de noves tecnologies energètiques, l’energia fotovoltaica, l’electroquímica i el canvi climàtic. D’altra banda, els workshops han permès el debat sobre els efectes de la il·luminació en la salut humana, l’eficiència energètica en els edificis, la captura i processat del CO2 i les tendències del mercat global en mobilitat elèctrica.

Un dels ponents més rellevants ha estat Fikile R. Brushett, professor assistent al Departament d’Enginyeria Química del MIT. El seu grup de recerca estudia l’acceleració del desenvolupament de sistemes electroquímics transformatius amb l’objectiu global de promoure tecnologies d’energies sostenibles.

La jornada ha comptat també amb la ponència de Jessika Trancik, professora assistent dels Estudis d’Energia del Departament de Sistemes d’Enginyeria del MIT. Investiga els costos dinàmics i els impactes ambientals de les tecnologies energètiques per documentar el disseny i les polítiques tecnològiques.

A més, Alejandro Pérez, director del Laboratori de Materials i Sistemes per Energia Solar a l’IREC, ha presentat el seu treball de recerca en les noves tecnologies fotovoltaiques per a cèl·lules solars de pel·lícula fina de baix cost i alta eficiència. Albert Cuchí, professor de la UPC, ha parlat sobre la investigació en temes de sostenibilitat i arquitectura. També Laurent Bedel, director de projectes a la French Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA) va estar present a la jornada.  

La jornada ha comptat amb el patrocini de Fundación Repsol, Gas Natural Fenosa, KIC InnoEnergy i Telefónica.

Endarrera

Institucions impulsores del projecte que conformen el Consorci del Campus Diagonal-Besòs i la Fundació b-TEC:

Amb el cofinançament de: